100% Karin

Ik ben Karin van Duinen, ondernemer en coach.

De afgelopen 20 jaar bouwde ik samen met mijn partner meerdere horeca-ondernemingen en andere daaraan gerelateerde bedrijven in Frankrijk en Nederland op. Ik durf gerust te zeggen met veel succes. Maar eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het zeker niet altijd vanzelf ging. Door vallen en opstaan heb ik veel lessen geleerd. Gelukkig had ik de juiste mensen om me heen die me soms een spiegel voorhielden of met hun advies net weer even een duwtje in de rug gaven.

Gewoon doen!

Ondernemen leer je door het gewoon te doen, die mentaliteit zat er bij mij al vroeg in. Bij de Zandvoortse strandtent van mijn oom en tante was ik helemaal in mijn element als ik lekker mee mocht helpen. Gastvrijheid en hard werken werden me daarna op Terschelling met de paplepel ingegoten. Dat kwam later goed van pas toen ik diverse ondernemers mocht ondersteunen en waarbij ik van de kunst van het vak kon afkijken.

Soms werkt iets niet.

Tijd om mijn vleugels uit te slaan. Na mijn studie aan de Hogere Hotelschool vertrok ik naar Frankrijk. Dat bracht me niet alleen de liefde (mijn partner in crime Jan) maar ook energie voor jarenlang hard werken op het snijvlak van skiën en ondernemen. Een geweldige tijd vol mogelijkheden maar ook een periode waarin ik leerde wat veerkracht is. Naast ons bedrijf in de wintersport startten we een tweede bedrijf aan de Cote d’Azur. Hier ervoer ik dat keihard werken soms niet voldoende is. De realiteit niet uit het oog verliezen en een stap terug durven doen horen evengoed bij het ondernemen. Wat heb ik daar veel van geleerd!

Karin van Duinen
Djez kompas

1+1=3

Toen het in de Alpen allemaal goed liep, was het tijd voor een volgende stap. Ik wilde weer groeien. We vetrokken naar Texel, een eiland met ruimte om te ondernemen en de vrijheid om onszelf verder te ontwikkelen. We bouwden een strandpaviljoen op en runden deze vele jaren met veel ijver en succes.

Avontuur

Na 11 jaar op het wad begon het te kriebelen en wilden we opnieuw groeien. Maar dan wel met balans tussen werk en privé. En met ruimte voor het vinden van samenwerkingen om ons ondernemerschap te versterken. Want mijn creatieve ondernemersgeest heeft het nodig om te experimenten en zich te blijven ontwikkelen. Dat ik me nog steeds mag blijven verwonderen, maakt mij het meest gelukkig.

Filosofie van de koude grond

Ik heb een praktische en creatieve visie op ondernemen. Als je een team van 50 man kunt aansturen, draai je je hand niet om voor een lekkende kraan. Het mooie van groei is dat je voor de lekkende kraan op den duur iemand inhuurt en jij weer tijd hebt voor je eigen kwaliteiten.

De toegevoegde waarde van een coach zie ik in de spiegel. Een gelijkwaardige sparringpartner die er niet omheen draait. Een coach die jou uitdaagt om te gaan voor ontwikkeling, niet alleen voor je bedrijf maar ook als mens.

Er zijn honderden coaches, mentoren en trainers die jou kunnen helpen.

Drie redenen waarom je met mij wilt werken:

Inzicht

praktisch aan de slag

Mijn coachtrajecten zijn erop gericht samen inzichten te creëren waar je direct mee aan de slag kunt. Geen eindeloos gepraat of getheoretiseer maar praktische handvatten die jou weer helder zicht geven op de toekomst.

Dat wil ik

Jouw Identiteit

Out-of-the-box

In mijn ondernemingen heb ik geprobeerd buiten de lijntjes te kleuren. Soms tegen de heersende meningen of stromingen in. Ik coach je om (opnieuw) zuiver en puur naar je eigen bedrijf en jouw rol daarin te durven kijken. Het brengt je inzichten die je lef en horizon geven.

Dat wil ik

Enthousiasme

Recht door zee

Ik ben enthousiast, recht door zee en neem geen blad voor de mond. Veel mensen vinden dat ontwapenend. Wat ongetwijfeld zo is, maar wat jij eraan hebt is dat we geen tijd verliezen met eromheen draaien.

Dat wil ik